Σπαράγγια με Vinaigrette Vin Santo


ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Έτοιμο σε 20 λεπτά.

Υλικά για 4-6 άτομα:1 μάτσο σπαράγγια καθαρισμένα
6 φύλλα μαρουλιού
1 βραστό αβγό καθαρισμένο και κομμένο
1/4 φλιτζ. ψημένα και κομμένα αμύγδαλα
1 1/2 φλιτζ. κρασί Vin Santo
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/3 κ.σ. μουστάρδα
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το Vin santo σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Σε ένα σέικερ ρίχνετε το Vin Santo, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, μέχρι η μουστάρδα να γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε το νερό που έχετε αλατίσει, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν λίγο τραγανά. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τοποθετειτε τα φύλλα μαρουλιού σε μια πιατέλα και από πάνω τα σπαράγγια. Προσθέτετε από πάνω το αβγό και τα κομμένα αμύγδαλα. Περιχύνετε με τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

1 commentaire:

  1. Wow.. what a great blog.. nice posting.. i like this blog.. thanks for the sharing the superb information.nice tips.. matrimonial sites for handicap | matrimonial sites in canada

    RépondreSupprimer