Γλυκοπατάτα-ακορντεόν

glikopatata-akordeon
Υλικά για 4-6 άτομα

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση μισού εκατοστού δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής. Μετά αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα και το λιωμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις φέτες εσωτερικά και εξωτερικά της πατάτας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire