Θα "βουλιάξει" η Κρήτη - Αύξηση Ρώσων,Γερμανών και Βρετανών


Μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσουν τα στοιχεία που έρχονται από τις προκρατήσεις, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος μήνας του 2014. Με βάση τους αριθμούς, αυτό που διαφαίνεται μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την επόμενη τουριστική περίοδο, εφόσον βεβαίως παραμείνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας οι συνθήκες ηρεμίας, όπως τονίζουν οι φορείς της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος αυτή την εποχή, μιας και το οικονομικό επιτελείο ποντάρει πολύ σε αυτό που λέμε εισροή ζεστού χρήματος στα κρατικά ταμεία.Πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων υπουργών στα θέματα τουρισμού οριοθέτησε τα νέα δεδομένα για την επόμενη τουριστική περίοδο, ενώ παράλληλα αξιολογήθηκε με κάθε λεπτομέρεια η προηγούμενη τουριστική περίοδος.



Αναφορικά με την πορεία του 2013, τόσο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, συνηγόρησαν στο ότι ο απολογισμός ήταν άκρως θετικός, καθώς και ότι τα πρώτα μηνύματα για το 2014 αναμένεται να είναι εξίσου ή και περισσότερο αισιόδοξα. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας για τον τουρισμό», σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας πως «αυτό που ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους και από τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού είναι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας στον τουριστικό τομέα, να σεβόμαστε τους νόμους».

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, «η αύξηση του τουρισμού το 2013 συνέβαλε πάρα πολύ στη σταθεροποίηση της ανεργίας και για το 2014 η επιπλέον αύξηση του τουρισμού θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση για πρώτη φορά της ανεργίας».


Κρήτη, ο μεγάλος κερδισμένος


Η Κρήτη φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής τη μερίδα του λέοντος, από τις προκρατήσεις, κάτι που φαίνεται και από τα σχέδια πτήσεων στα αεροδρόμια του νησιού. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τις πρώτες μέρες του Απριλίου, ενώ το δυναμικό άνοιγμα των μεγάλων ξενοδοχείων αναμένεται στην εβδομάδα κοντά και μετά το Πάσχα. Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ για φέτος στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου αναμένονται το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου και θα αφορούν κυρίως πτήσεις από Γερμανία, που θα μεταφέρουν για φέτος στην Κρήτη το πρώτο κύμα επαναλαμβανόμενων τουριστών, οι οποίοι συνήθως ανοίγουν αλλά και κλείνουν την τουριστική περίοδο στο νησί μας.


Η Χερσόνησος και το Ρέθυμνο φαίνεται ότι θα είναι και φέτος οι δύο πρώτες περιοχές που θα ανοίξουν στην Κρήτη όσον αφορά την τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία μάλιστα για αυτές τις δύο περιοχές είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τις προκρατήσεις από τη Γερμανία.

*** Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire