Βάζουν “χέρι” σε καταθέσεις και ακίνητα στην Κρήτη

katasxeseisΑνελέητο φοροκυνηγητό, υπό τη μορφή “σταυροφορίας”, έχει ξεκινήσει η εφορία προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, με στόχο να μη χρειαστεί να μας επιβληθούν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα από την τρόικα.

Κατασχέσεις ακινήτων, μισθών, αλλά και καταθέσεων, πλειστηριασμοί και ποινικές διώξεις είναι οι βασικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος των περίπου 63 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο φτάνουν αυτή τη στιγμή σε πανελλαδικό επίπεδο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν σε εκκρεμότητα και πρέπει να εξοφληθούν άμεσα. Και όπως έχει σημειωθεί, η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά μόνο προς τράπεζες και τρίτους.
Το “φοροκυνηγητό” έχει μπει μπροστά και στην Κρήτη, καθώς οι ΔΟΥ του νησιού έχουν δεχτεί αυστηρές οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών ως προς τους στόχους των εσόδων και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θα επιτευχθούν. Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ του νησιού προσπαθούν πάντως με κάθε τρόπο να μη δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά και επιδιώκουν να υπάρξει ρύθμιση πριν οδηγηθούν στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, παροτρύνουν τους οφειλέτες να ενταχθούν έστω και σε μηχανισμούς “ελάχιστης καταβολής” και να δώσουν κάποιο ποσό ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Κατά τα φαινόμενα, οι περισσότεροι οφειλέτες – όσοι έχουν τη δυνατότητα – ανταποκρίνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και στις ΔΟΥ της Κρήτης πολλές περιπτώσεις όπου ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής είσπραξης.

Πηγή : neakritit.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire