Γαρίδες tempura


garides
Γευστικές γαρίδες εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 4-6 άτομα:15 μέτριες γαρίδες ή καραβίδες
2 φλιτζάνια ρυζάλευρο
1 αβγό
1 ½ φλιτζάνι νερό
Αλεύρι για τηγάνισμα
Soy sauce ή γλυκιά σάλτσα chilli για το σερβίρισμα
Διαδικασία:Βάζετε το ρυζάλευρο, το αβγό και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε ένα γουοκ (ή αν δεν έχετε, σε ένα τηγάνι) το λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάτε τις γαρίδες στο μείγμα και μετά στο αλεύρι και ψήνετε από ένα λεπτό την κάθε πλευρά. Τις βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πλεονάζον λάδι. Σερβίρετε συνοδεύοντας με μια από τις σος.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire